آشنایی با ایده‌های ناب نورپردازی در آشپزخانه

نحوه نورپردازی آشپزخان هدر زیباتر و بزرگتر نشان دادن آن و همچنین جذابیت فضای خانه بسیار تاثیرگذار می باشد. منابع روشنایی بخش می توانند زیر کابینت ها یا روی دیوار ها تعبیه شده یا بالای میز اپن یا جزیره آویزان باشند. اگر به دنبال ایده هایی برای روشنایی آشپزخانه خود هستید با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید. قصد داریم شما را با پیشنهادات بی نظیری از  نورپردازی پیشرفته آشپزخانه بیشتر آشنا کنیم.

آنچه در این مطلب می خوانید:

  • آشنایی با ایده های ناب نورپردازی در آشپزخانه
  • ایده های خیره کننده و جذاب نورپردازی آشپزخانه
  • آشنایی با سه لایه نورپردازی آشپزخانه
  • نورپردازی سطوح
  • نورپردازی فضای داخل آشپزخانه
  • نورپردازی تاکیدی و تمرکزی
  • برای نورپردازی آشپزخانه از کجا شروع کنیم
  • برای نورپردازی آشپزخانه، در ابتدا به سراغ برنامه ریزی می رویم
  • برای نورپردازی آشپزخانه، زمان موقعیت یابی فرا رسیده است
  • وقتی در نورپردازی آشپزخانه، صحبت از طراحی نور به میان می آید
  • خرید بهترین المان های نورپردازی آشپزخانه در اسمارت سنس

ایده های خیره کننده و جذاب نورپردازی آشپزخانه

پیش از آنکه به سراغ نورپردازی آشپزخانهو ایده های ناب برای انجام این کار برویم، باید به دو نکته توجه داشته باشید. اول آنکه، آشپزخانه محیط کار و فعالیت خانم خانه یا سرآشپز است. او در طول روز ساعات زیادی را در این بخش از خانه، به پخت و پز و فعالیت مشغول است. پس نورپردازی آشپزخانهباید به گونه ای باشد که در عین زیبایی، نور محیط را به خوبی تامین نماید.

دوم اینکه، آشپزخانه قلب یک خانه می باشد. جایی است که اعضای خانواده دور هم جمع می شوند و ساعات خوشی را در آن می گذرانند. پس نوع نورپردازی، رنگ نور و مدل چراغ ها باید حال و هوای خوب و حس راحت و آرامش را در آنها ایجاد نماید.

آشنایی با سه لایه نورپردازی آشپزخانه

پیش از آنکه در مورد نورپردازی آشپزخانهو ایده هایی در مورد آن صحبت کنیم، شما را با سه لایه نورپردازی در آشپزخانه آشنا می کنیم.

نورپردازی سطوح

سطوحی از آشپزخانه هستند که اغلب فعالیت ها در آنها صورت می گیرد. اپن و جزیره از آن جمله اند. این قسمت ها به نور کافی نیاز دارند. منابع روشنایی که حداکثر دید را برای افراد فراهم می آورند برای این مناطق بهترین انتخاب هستند. چراغ های آویزو زیرکابینتی ها از جمله المان های نورپردازی سطوح به حساب می آیند.

نورپردازی فضای داخل آشپزخانه

در نورپردازی آشپزخانه، میزان روشنایی فضای داخلی و در و دیوارها نیز اهمیت زیادی دارد. معمولا نورپردازی فضای داخل، بر اساس اندازه و میزان نور طبیعی حاکم بر محیط و همچنین دکوراسیون آشپزخانه انجام می شود. چراغ های سقفی توکاریا چراغ های آویز برای این هدف مناسب هستند.

نورپردازی تاکیدی و تمرکزی

برخی از چراغ ها با ایجاد نورهای متمرکز بر روی بخش هایی از آشپزخانه، به آن زیبایی می بخشند. نورپردازی تاکیدی در نمایش جزئیات گلدان ها، عکس ها، ظروف تزئینی یا قدیمی یا گیاهان داخل آشپزخانه نقش اساسی دارند. چراغ های ال ای دی قابل تنظیم برای این منظور ایده آل به نظر می رسند.

برای نورپردازی آشپزخانه از کجا شروع کنیم؟

برای نورپردازی آشپزخانه، در ابتدا به سراغ برنامه ریزی می رویم.

برنامه ریزی، اولین مرحله برای داشتن بهترین و مناسب ترین نورپردازی آشپزخانه است. در این مرحله، جزئیات زیادی مد نظر قرار داده می شوند.

برنامه ریزی بر اساس چیدمان و دکوراسیون آشپزخانه

انتخاب منبع نور به دکوراسیون آشپزخانهشما بستگی دارد. اگر جزیره دارید، چراغ های آویز مناسب کار شما هستند. اما اگر تعداد کابینت های شما زیاد هستند، چراغ های زیرکابینتی کارایی بیشتری برای شما خواهند داشت.

بر اساس میزان نور طبیعی آشپزخانه، برای نورپردازی برنامه ریزی کنید

برخی از آشپزخانه ها دارای پنجره یا سانروف بوده و به دلیل داشتن نور طبیعی کافی، در طول روز نیازی به نور مصنوعی ندارند. دقت داشته باشید که در این فضاها در شب هنگام نیز می توان از نور طبیعی مهتاب و ... برای روشنایی آشپزخانه کمک گرفت. بر همین اساس برای نورپردازی آشپزخانه هایی با این سبک و سیاق، تشخیص محل دقیق منابع نوری اهمیت زیادی خواهد داشت. با انتخاب اصولی و درست منابع نورانی، هم در مصرف برق صرفه جویی می شود و هم به واسطه وجود نور طبیعی، به زیبایی آشپزخانه کمک بسزایی خواهد شد.

بهترین مکان ها را بر اساس عملکرد برنامه ریزی کنید

منابع نوری مناسب برای قسمت های مختلف آشپزخانه می بایست بر اساس عملکرد این بخش ها انتخاب شوند. به عنوان مثال چراغ های توکار ال ای دی برای نورپردازی سطح کابینت ها مناسب هستند. چراغ های سقفی همچون لوستر، چراغ های آویز یا چراغ های سقفی توکار برای نورپردازی محیط گزینه های مناسبی هستند.

جزیره بخش مهمی از آشپزخانه است. افراد اغلب کارهای روزانه خود را در این محل انجام می دهند. میز جزیره در وسط آشپزخانه قرار دارد؛ بنابراین چراغ هایی که نور را به جهت پایین ساطع می کنند یا چراغ های آویز برای نورپردازی آن مناسب می باشد. خانم خانه دار در حین آشپزی، به نور کافی در بالای اجاق گاز نیاز دارد. در این قسمت معمولا از چراغ های توکار استفاده می شود.

در نهایت برای داشتن یک برنامه ریزی دقیق برای نورپردازی آشپزخانه بهتر است تمرکز خود را روی مکان هایی بگذارید که در آنها بیشتر کار می کنید. این بخش ها و اطراف آن می بایست از نور کافی برخوردار باشند.

برای نورپردازی آشپزخانه، زمان موقعیت یابی فرا رسیده است:

موقعیت یابی گزینه دیگری است که در نورپردازی آشپزخانه مورد توجه قرار داده می شود.

روشنایی موقعیت های مختلف را بر اساس میزان کارایی آن اولویت بندی کنید:

همانطور که گفته شد سه لایه نورپردازی در آشپزخانه وجود دارد، روشنایی سطوح، محیط و روشنایی تاکیدی. در این بین نورپردازی سطوح در اولویت بالاتری نسبت به بقیه قرار دارند چرا که فعالیت های اصلی در آشپزخانه در این موقعیت ها انجام می گیرد. نورپردازی این مکان ها نیاز به دقت بیشتری دارد.

از دیوارها نیز برای روشنایی آشپزخانه کمک بگیرید:

در اغلب مواقع چراغ های دیواری نیز به خوبی فضای آشپزخانه شما را نورانی می کنند. پس دامنه انتخاب خود را تنها به چراغ های سقفی محدود نسازید. در آشپزخانه های کوچکی که سقف کمی داشته و چراغ های توکار نیز فضا را به حد کافی روشن نمی کنند، چراغ های دیواری بهترین گزینه خواهند بود. البته موقعیت قرار گیری این چراغ ها باید به گونه ای انتخاب شود که با ایجاد سایه دید را دچار مشکل نسازند.

شلف ها و طاقچه های خود را نورپردازی کنید:

اگر دیواره های آشپزخانه شما با شلف و طاقچه مزین شده اند، به نورپردازی آن توجه ویژه داشته باشید. نبود نور در این فضاها آنها را به حفره های تاریکی تبدیل می کند که در دیوارها محو می شوند. چنانچه در شلف اشیاء یا ظروف قدیمی یا قاب عکس قرار داده اید، از نورپردازی متمرکز برای جلوه بخشی این بخش از دکوراسیون آشپزخانه غافل نشوید.

قفسه ها و طبقات آن را روشن کنید:

همچون شلف، نورپردازی قفسه های باز در آشپزخانه نیز می تواند به دکوراسیون آشپزخانه شما جلوه زیادی دهد. قرار دادن چراغ های خطی و فلکسی برای این هدف ایده آل هستند.

زیر کابینت ها را نورپردازی کنید:

چراغ های زیرکابینتی که معمولا بخ صورت خطی هستند، برای روشن کردن سطح کابینت ها و اطراف آنها عالی است در صورت نبود برق میتوانید از چراغهای شارژی استفاده کنید

کابینت ها را از درون نورانی کنید:

برای داشتن دید کافی، نورپردازی کابینت ها از درون می تواند ایده خوبی باشد. به منظور جلوگیری از اتلاف انرژی کافی است طوری برنامه ریزی کنید که چراغ ها با باز و بسته شدن درب کابینت ها به طور خودکار خاموش یا روشن شوند. نورپردازی داخل کابینت های درب شیشه ای با نور ملایم، آنها را به ویترینی زیبا و جذاب تبدیل خواهد ساخت.

از نورپردازی پایه جزیره و کابینت در ایجاد یک فضای بی نظیر در آشپزخانه استفاده کنید:

اگر به دنبال یک افکت نوری شناور هستید، نورپردازی زیر کابینت های پایین و جزیره یا نزدیک پایه آنها بهترین پیشنهاد است. این نور با انعکاس در کف آشپزخانه فضای وسیعی را روشن کرده و جلوه ای بی نظیر از نورپردازی را به نمایش خواهد گذاشت. نورهایی با دمای رنگ نور بالا برای این کار بهترین انتخاب هستند مانند نور سفید یا آبی.

در نورپردازی آشپزخانه، میز نهار خوری را فراموش نکنید:

اگر در آشپزخانه میز نهار خوری دارید، آن را به یک نقطه کانونی در نورپردازی تبدیل کنید. چراغ های آویز فانتزی و لوسترها برای این کار مناسب هستند.

وقتی در نورپردازی آشپزخانه، صحبت از طراحی نور به میان می آید برای زنده و نشاط آور کردن فضای آشپزخانه، بازی کردن با نور ساطع شده از منبع نورانی بهترین ایده است.

بالای جزیره یا میز نهارخوری آشپزخانه، چراغ هایی با دید بصری جذاب نصب کنید:

جزیره یا میز نهار خوری جایی است که افراد دور هم جمع می شوند. قرار گرفتن چراغ هایی با طراحی خاص و جلوه بصری ویژه بهترین ایده برای نورپردازی آشپزخانه در این مکان است. استفاده از چراغ هایی که در آنها از چوب استفاده شده دکور آشپزخانه را جذاب تر نشان خواهند داد.

آشپزخانه را به گونه ای نور پردازی کنید تا دنج و روشن به نظر برسد:

آشپزخانه قلب خانه است. بهتر است اعضای خانواده در این فضا احساس امنیت و آرامش کنند. البته میزان روشنایی آن نیز برای افرادی که در آن به پخت و پز و فعالیت مشغول می شوند اهمیت ویژه ای دارد. به همین دلیل این محیط باید از نور کافی برخوردار باشد تا کار کردن در آن به سادگی امکان پذیر شود.

به چراغ های آویز شیشه ای فکر کنید:

یکی از روش های ساده و کاربردی برای روشنایی و نورپردازی آشپزخانه های تاریک استفاده از چراغ های آویز شیشه ای است. این آویزها با شیشه های شفاف، مات، دودی یا رنگی خود آشپزخانه را شیک و خاص نشان می دهند.

آشپزخانه را با چراغ های هماهنگ نورپردازی کنید:

آویزها و چراغ های روشنایی، امروزه از تنوع بسیاری در طرح، شکل و رنگ برخوردار هستند. شما با انتخاب گزینه مناسب به سادگی به آشپزخانه خود جلوه ای هنری خواهید بخشید. آنچه اهمیت دارد این است که در انتخاب این چراغ ها به همخوانی آنها با یکدیگر و دیگر اجزای آشپزخانه نیز توجه داشته باشید. بدین ترتیب نورپردازی آشپزخانه نه تنها خسته کننده نخواهد شد که به دلیل همخوانی با دیگر اجزا حس خوبی را القا خواهد کرد.

دکوراسیون آشپزخانه خود را با نورهای مناسب برجسته کنید:

آثار هنری، ظروفی با طراحی خاص یا قدیمی، لوازم تزئینی و گیاهان با یک نورپردازی مناسب، برجسته تر به نظر رسیده و دکوراسیون آشپزخانه را منحصر به فرد خواهند ساخت. دکورهایی که روی دیوار تعبیه شده اند با نورافکن های کوچک برجسته نشان داده می شوند. در طاقچه ها یا شلف های بزرگ می توان از چراغ های داخل دکوری یا ال ای دی های نواری برای نورپردازی استفاده کرد.

در استفاده از چراغ های آویز برخی نکات را فراموش نکنید:

با وجود آنکه چراغ های آویز از جمله المان های محبوب برای نورپردازی هستند، اما توجه به برخی از نکات در مورد آنها لازم و ضروری به نظر می رسد. تعداد چراغ های آویز باید فرد باشد؛ مثلا سه تایی، پنج تایی و ... .چراغ های کم آویز نیز در صورتی که با دکوراسیون همخوانی داشته و نور مورد نیاز شما را به خوبی تامین کنند گزینه های ایده آلی محسوب می شوند. فاصله بین چراغ های آویز بسته به اندازه آنها می بایست حدود 60 الی 70 سانتی متر باشد.

در نورپردازی آشپزخانه، دستگیره ها را نیز در نظر داشته باشید:

کشوها، کابینت ها و ویترین ها در آشپزخانه دستگیره دارند. توجه به این المان ها به شما در انتخاب مدل و رنگ چراغ های آشپزخانه یاری می رسانند. به عنوان مثال دستگیره های فلزی به رنگ های نقره ای یا طلایی تعیین کننده متریال چراغ ها خواهند بود.

خرید بهترین المان های نورپردازی آشپزخانه در اسمارت سنس

اگر برای نورپردازی آشپزخانه خود به دنبال جدیدترین و ناب ترین چراغ ها و المان های نوردهی هستید، اسمارت سنس جدیترین و ترندترین محصولات نوری را پیش روی شما می باشد. در اسمارت سنس گالری کاملی از انواع چراغ های زیرکابینتی، چراغ های توکار یا چراغ های توکار سقفی، چراغ های آویز، دیواری و ... قابل مشاهده و انتخاب خواهد بود. کارشناسان فروش و پشتیبانی اسمارت سنس همواره پاسخگوی سوالات و ابهامات شما خواهند بود. در کنار اعضای این مجموعه بزرگ و با سابقه یک خرید لذت بخش، مطمئن و مقرون به صرفه را تجربه خواهید کرد.

سخن پایانی

در این مقاله سعی بر آن شد تا شما را با سه لایه نورپردازی آشپزخانه آشنا کنیم تا انتخاب منابع روشنایی را با دقت و اطمینان بیشتر به انجام رسانید. زمانی که نوبت به روشنایی فضای داخل آشپزخانه می رسد چراغ های سقفی توکار، لوستر و فانوس ایده های عالی هستند.

برای نورپردازی سطوح و فضاهایی در آشپزخانه که بیشترین فعالیت در آنجا صورت می گیرد، چراغ های آویز مناسب هستند. چراغ های LED یا چراغ های نواری و چراغ های زیرکابینتی نیز برای این فضاها مناسب بوده و نور کافی تولید می کنند. در نورپردازی تاکیدی نیز چراغ های ال ای دی قابل تنظیم، نواری یا چراغ های مخفی یا توکار پرکاربرد می باشند. امروزه چراغ هایی با طراحی خاص و جدید موجود هستند که دامنه انتخاب شما را وسیع تر و دکوراسیون آشپزخانه شما را جذاب و خیره کننده می سازند.