به طور معمول تلویزیون یا در نشیمن قرار میگیرد یا در پروژه های خاص اتاق جداگانه ای مانند اتاق تلویزیون یا سینمای خانگی وجود دارد.به همین دلیل قرار دادن لایه های مختلف نورپردازی در این فضاها مهم میباشد و تماشای تلویزیون در محیط تاریک مطلق به علت تضاد بالا با محیط باعث سردرد و خستگی چشم میشود.در تصویر بالا از سه نوع منبع نوری برای نورپردازی نشیمن استفاده شده است.

چراغهای توکار سققی،چراغهای خطی در کتابخانه،چراغهای دفنی در کنار شومینه

اگر تلویزیون شما در نشیمن هست از رنگ نورهای گرم با دمای رنگ حدود ۳۰۰۰ کلوین استفاده کنید همچنین از لایه های مختلف نورپردازی در اتاق نشیمن استفاده کنید مثلا زمان مطالعه یا صحبت کردن با خانواده و دوستان از نورپردازیهای مختلف استفاده کنید اما اگر فضای جدایی دارین تکنولوژی هوشمند و تغییر رنگ نور محیط بر اساس صدا و تصویر گزینه جذابی میتواند باشد.

استفاده از نورمخفی و روشن کردن دیوارهای پیرامونی یا چراغهای دکوراتیو دیواری ضمن تامین نور کم بازتابی بر روی صفحه نمایش شما نمی‌گذارد.

از لامپهای دیمردار برای کم کردن شدت نور استفاده کنید تا نور محیط متناسب شود.

نورپردازی پشت دیوار تلویزیون به صورت مخفی با استفاده از چراغهای خطی  یکی از راهکارهای مدرن برای نورپردازی غیرمستقیم میباشد که معمولا دیوار پشت کناف به صورت اصولی و ساده به صورت یکنواخت روشن میشود.مزیت استفاده از این چراغها عمر بالا، ظرافت و تنظیم شدت نور با استفاده از دیمر می‌باشد.


اگر در کنار تلویزیون قفسه یا شلف وجود دارد میتوانید از نورپردازی خطی با رنگ نور دلخواه در داخل قفسه‌ها استفاده کنید.

استفاده از چراغهای ضدخیرگی یا دارک لایتها در دوطرف تلویزیون یا بالایه میز با قابلیت دیم شدن گزینه خوبی است زیرا جاگذاری نامناسب چراغها باعث بازتاب نور بر روی صفحه نمایش شده و خیرگی به وجود می‌آورد.

اگر اتاقی مجزا برای دیدن فیلم و یا بازی دارید استفاده از چراغهای زیرپله ای برای روشنایی کف، علاوه بر تامین نور عمومی،نور رفت و امد شما را نیز تامین می‌کند.

نورپردازی تی و ی وال با استفاده از چراغهای ریلی مگنتی،نور مخفی و چراغهای توکار


نورپردازی پشت تلویزیون با کنترلهای هوشمند و ریسه های دیجیتال RGB:

از ویژگی های کنترلهای نورپردازی پس زمینه تلویزیون ، تنظیم شدت نور و رنگ به صورت هوشمند بر اساس محتوای تصویر می باشد.
و مطابق با تصویر پخش شده رنگ ها و میزان شدت نور و سایه روشن تغییر پیدا می کند.
 ریسه های ال ای دی در  پشت تلویزیون چسبیده میشوند و باعث می شود بیننده در هنگام بازی یا تماشای تلویزیون بدون این که این نور به داخل نمایشگر بازتاب پیدا کند فضایی شگفت انگیز را طبق تصویر پخش شده تجربه کند.

نکات مهم در هنگام تماشای تلویزیون:

1- در تاریکی کامل تلویزیون تماشا نکنید.
2- سناریوی نوری مخصوص تماشای تلویزیون در نظر گرفته شود (دیم شدن چراغها یا نور مخفی و...)
3- در سناریو تماشای تلویزیون محیط را غیر مستقیم روشن کنید.در این حالت نورهای مخفی، نورپردازی دیوارها و کف،کمک کننده هستند.

4- از کرنر لایت یا نورپردازی هوشمند در پشت تلویزیون می‌توانید فضایی خاص را هنگام تماشای فیلم و پخش موزیک به وجود آورید.