چراغ ال ای دی SMD چیست؟

در تولید Surface Mount Device یا SMD (چراغ های قابل نصب روی سطح)، یک تراشه LED بر روی سطح PCB (برد مدار چاپی) نصب و لحیم می‌شود. این چراغ‌ها با بکارگیری فناوری SMT یا Surface Mount Technology (تکنولوژی نصب سطحی) تولید می‌شوند. فناوری به کار رفته در ساخت این نوع چراغ ال ای دی، بسیار فراگیر شده و در تولید منابع روشنایی دیگر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. جالب است بدانید که چراغ اعلان گوشی و نوری که بعد از دریافت پیغام بر روی گوشی خود می‌بینید نیز از نوع SMD LED است.

از جمله ویژگی‌های متمایز تراشه‌های SMD تعداد اتصالات و دیودهای به کار رفته در تولید است. در این چراغ‌ها سه دیود و بیش از دو کنتاکت روی یک تراشه لحیم شده و هر کدام مدار مخصوص به خود را دارند. چراغ‌های ال ای دی SMD یا چراغ خطی SMD در رنگ نور هیچ‌گونه محدودیتی نداشته و رنگ‌های اصلی سبز، قرمز و آبی را دارا هستند. دیگر رنگ‌ها نیز با تنظیم زاویه پرتو بین سه دیود رنگ اصلی، تولید خواهند شد. رنگ‌های متنوع از جمله ویژگی‌های خاص این منابع نورانی می‌باشد.

چرا انتخاب چراغ ال ای دی SMD انتخابی ایده‌آل است؟

چراغ‌های ال ای دی اس ام دی از جمله رایج‌ترین منابع روشنایی هستند و به دلیل تولید نور کافی و درخشان، در فضاهای بسته یا باز مورد استفاده قرار می‌گیرند. اما باید بدانید که چراغ ال ای دی SMD از مزیت‌های بیشتری برخوردار است. در ادامه شما را با مشخصه‌های بی نظیر این چراغ‌ها بیشتر آشنا خواهیم ساخت.

تنوع بالای چراغ ال ای دی SMD در شکل و طرح

از جمله مزیت‌های چراغ ال ای دی SMD، تولید آنها در طرح‌ها، اشکال و اندازه‌های مختلف می‌باشد. گاهی این چراغ‌ها از طرح‌های پیچیده‌ای برخوردار هستند که از آن جمله می‌توان به چراغ‌های SMD 2835، SMD 3030. SMD 3014، SMD 5050، اشاره کرد که به ترتیب در عرض‌های 3.5 میلی متر، 3.0 میلی‌متر، 2.8 میلی‌متر و 5 میلی‌متر تولید و عرضه می‌شوند.

تراشه‌هایی که در تولید چراغ ال ای دیSMD مورد استفاده قرار می‌گیرند، از ابعاد کوچکی برخوردار هستند. همین اندازه کوچک سبب افزایش سازگاری و مقاومت این منابع روشنایی شده است. انعطاف پذیری بالای این منابع نورانی، ایجاد هر شکل را با آنها ممکن ساخته و امکان نصب آنها را در موقعیتی امکان‌پذیر کرده است.

زاویه پرتو و وسعت نور بیشتر در چراغ ال ای دی SMD

ال ای دی‌های SMD به دلیل متکی نبودن به پوشش اپوکسی برای انتشار نور، در مقایسه با چراغ ال ای دی های معمولی، زاویه پرتو بزرگتر و وسیع‌تری را ارائه می‌دهند. زاویه پرتو این چراغ‌ها در خط افق حدود 110 درجه و در جهت عمودی بیش از 120 درجه است. همین گستردگی زاویه پرتو، کاربرد این چراغ‌ها را در جایی که به نور زیادی نیاز است از جمله نورافکن‌ها و نورپردازی نمای ساختمان به شدت افزایش داده است.

توزیع نور در رنگ‌های متنوع

SMD می‌تواند خروجی‌های رنگ نور متفاوتی را با ایجاد زوایای مختلف در پرتوهای نوری قرمز، آبی و سبز تولید نماید. در واقع ترکیب این سه رنگ اصلی در زوایای درست، جلوه‌های رنگی متعددی را به وجود خواهد آورد. نور خروجی از این لامپ‌ها درخششی در حدود 50 الی 100 لومن بر وات تولید می‌کنند.

نصب ساده

چراغ ال ای دی اس ام دی از وزن سبک و ابعاد کوچکی برخوردار می‌باشد. همین امر نصب و اجرای آنها را ساده و راحت ساخته است. گرچه هزینه اولیه نصب این چراغ‌ها کمی بالاست اما دوام بالای آنها سبب می شود هزینه کمتری را برای تعمیر و نگهداری پرداخت نمایید.

تا به اینجا با چراغ ال ای دی SMD و مزایای آن آشنا شدید. در ادامه قصد داریم به بررسی چراغ‌های LED COB بپردازید. پس همچنان با ما همراه باشید.

چراغ ال ای دی COB  چیست؟

 COB یا Chip on board (تراشه روی برد) نوع دیگری از منابع روشنایی است که در آن یک تراشه LED مستقیما بر روی بستری از جنس کاربید سیلیکون یا یاقوت کبود قرار گرفته است. تراشه ها دارای حداقل 9 دیود بوده که به صورت فشرده در کنار یکدیگر قرار گرفته و پکیج شده اند. این مجموعه بر روی برد مدار چاپی قرار گرفته و در کنار یک مدار و دو کنتاکت اجزای چراغ ال ای دی COB را تشکیل می دهند.

چراغ‌های ال ای دی COB ظاهری پنل مانند داشته و به صورت موازی یا سری در کنار هم قرار داده می‌شوند. چراغ توکار ال ای دی COB با داشتن ظاهری زیبا و مخفی، با معماری مدرن خانه بسیار هماهنگ بوده و نورپردازی منحصر به فردی را به نمایش می‌گذارد. این چراغ‌ها مجهز به یک هیت سینک از جنس آلومینیوم هستند که به دفع گرمای تولید شده از چراغ کمک می‌کند.

چرا انتخاب چراغ‌های ال ای دی COB انتخابی ایده‌آل است؟

حال این سوال برای شما مطرح می‌شود که استفاده از چراغ ال ای دیCOB چه مزایایی داشته و در چه نورپردازی هایی پرکاربرد می‌باشد. در پاسخ به این سوال باید بگوییم که در نورپردازی خیابان‌ها، زمین‌های بازی، مسیرهایی که به شکل نواری نورپردازی می‌شوند، نورپردازی منظره و ارتفاعات این چراغ‌ها بسیار پرکاربرد هستند. استفاده از چراغ توکار cob برای نورپردازی داخل ساختمان یا نمایشگاه‌های هنری انتخابی بی‌نظیر خواهد بود. با وجود این منابع روشنایی درخشان و با نور یکنواخت، دست شما در جلوه‌های نوری و هنری باز خواهد بود. در ادامه قصد داریم شما را با مزایای چراغ‌های ال ای دی COB بیشتر آشنا کنیم.

جلوه نوری و روشنایی بهتر در چراغ ال ای دی COB

برای مثال ریسه های COB نور روشن، با کیفیت و جلوه روشنایی خوبی را تولید می‌کند. طراحی این چراغ‌ها به گونه‌ای است که امکان قرار گرفتن تراشه‌های LED بیشتری در آنها وجود دارد. همین امر سبب می‌شود که نور تولید شده از یکنواختی بیشتری برخوردار بوده و خیره کننده و آزار دهنده نباشد.

راندمان حرارتی بهتر

فناوری به کار رفته در تولید چراغ‌های COB سبب بهبود نسبت لومن بر وات و راندمان حرارتی آنها شده است. بدین ترتیب این منابع روشنایی با مصرف انرژی کمتر، لومن‌های بالاتر از 80 تولید می‌کنند.

توزیع بهتر گرما در چراغ ال ای دی COB

چراغ ال ای دی COB ها تعداد اجزای کم و فضای خنک کننده بزرگی دارد. به همین دلیل هیت سینک‌های بزرگ تعبیه شده در آن، در توزیع گرما و خنک کردن چراغ بهتر عمل می‌کنند. هیت سینک حرارتی چراغ‌های COB به سمت برد مدار قرار گرفته است. مواد قرار گرفته در زیرلایه، مدار برد و بخش‌های مختلف هیت سینک، مسئول انتقال حرارت و خنک کردن این چراغ‌های روشنایی هستند.

حال که با دو چراغ ال ای دی COB و SMD آشنا شدید بد نیست با شباهت‌ها و تفاوت‌های این دو چراغ نیز بیشتر آشنا شوید.

شباهت SMD و COB

شباهت‌هایی که چراغ ال ای دی SMD و COB با هم دارند آنها را به گزینه‌های محبوب در نورپردازی تبدیل کرده است. از جمله آن که:

  • هر دو نوع چراغ از طراحی بسیار ساده‌ای برخوردار هستند.
  • در این چراغ‌ها بیش از دو دیود تعبیه شده است.
  • نور ساطع شده در این دو چراغ درجه روشنایی زیادی دارد. چراغ‌های COB بیش از 80 لومن در هر وات و چراغ‌های اس ام دی 80 الی 150 لومن در هر وات روشنایی تولید می‌کنند.
  • این دو نوع منبع روشنایی مصرف بهینه انرژی دارند و این به دلیل تولید لومن بیشتر در هر وات است.
  • قیمت مقرون به صرفه‌ای دارند. این چراغ‌ها بیش از 50000 ساعت عمر مفید دارند. با وجود هزینه اولیه بالای خرید و نصب، طول عمر و دوام بالا و عدم نیاز به صرف هزینه برای تعمیر و نگهداری منظم، استفاده از این منابع روشنایی را مقرون به صرفه ساخته است.
  • چراغ ال ای دی COB و SMD را می‌توان به عنوان نورافکن، پروژکتور، چراغ فضای باز، چراغ سوله‌ای و کارگاهی، چراغ‌های برجسته یا توکار و غیره مورد استفاده قرار داد.

تفاوت چراغ ال ای دی SMD و COB

با وجود شباهت‌های که چراغ ال ای دی SMD و COB با هم دارند، اما تفاوت‌هایی نیز بین آنها وجود دارد. در زیر جدولی آورده‌ایم که برخی از تفاوت‌های بین این دو چراغ را به خوبی به نمایش خواهد گذاشت:


چراغ های   LED COB
چراغ های   LED SMD
تعداد دیودها
دارای   حداقل 9 دیود هستند.
3 دیود دارند
ظاهر
ظاهر پانل مانند دارند
مانند مجموعه ای از دیودهای نوری کوچک به نظر می رسند
کیفیت نور
نور یکنواخت   و غیر خیره کننده ارائه می دهند.
تا حدی تابش   خیره کننده دارند.
دمای رنگ
در دمای رنگ، انعطاف پذیر نبوده و یک دمای رنگ واحد تولید می کنند.
دارای دمای رنگ قرمز، سبز و آبی بوده و قادرند دماهای رنگی دیگر را   نیز تولید کنند.
نسبت لومن بر وات
دارای   نور خروجی بالاتر از 80 لومن بر وات هستند
دارای محدوده   50 الی 100 لومن در هر وات هستند
اندازه   هیت سینک
مجهز به یک هیت سینک بزرگ هستند
دارای یک هیت سینک کوچک می باشند
فن آوری
برای نصب   به لحیم کاری مجدد نیاز ندارد
برای نصب   و راه اندازی به لحیم کاری مجدد روی PCB نیاز دارند
هزینه های   ساخت
هزینه تولید کمتری دارند. مجموع هزینه های تولید و دستمزد نیروی کار   تقریباً 10٪ از کل هزینه مواد را   تشکیل می دهد
هزینه ساخت بسیار بالایی دارد. مجموع هزینه های تولید و دستمزد نیروی   کار تقریباً 15٪ از هزینه مواد را تشکیل   می دهد

عوامل تاثیرگذار در انتخاب چراغ ال ای دی SMD و COB

در انتخاب چراغ ال ای دی SMD و COB عوامل مختلفی از جمله کارایی نور، میزان روشنایی مورد انتظار، مقرون به صرفه بودن قیمت و نوع کاربرد منبع روشنایی دخیل هستند. هر دو منبع روشنایی قابل اعتماد بوده، نور روشن و در محدوده لومن بالا تولید کرده و مصرف انرژی بهینه دارند. اگر می‌خواهید روشنایی بیشتری داشته باشید، COB گزینه بهتری بوده و محدوده خروجی لومن وسیعتری در حدود 80 لومن و بالاتر در هر وات تولید می‌کنند.

در زمان انتخاب و خرید چراغ ال ای دی SMD و COB به محیط اجرایی و کاربرد آنها در محیط نیز دقت زیادی داشته باشید. با وجود آن که از این دو نوع چراغ ال ای دی می‌توان در مکان‌های متعددی استفاده کرد، ویژگی‌های خاص هر یک از آنها سبب تمایزشان از یکدیگر می‌شود. به عنوان مثال، چراغ‌های SMD می‌توانند نور مناسبی را در فضای حمام، آشپزخانه و فضاهایی که به دمای رنگ متنوع و نامحدود نیاز است، به وجود آورند. از طرف دیگر از COB به عنوان منبعی برای نورپردازی‌های خیابانی، روشنایی صنعتی و نورپردازی در ارتفاعات استفاده می‌شود.چراغ فضای باز، چراغ سوله‌ای و کارگاهی و ... همگی در این دسته جای می‌گیرند.

سخن پایانی

با اطلاعاتی که تا به اینجا در مورد چراغ ال ای دی SMD و COB به دست آورده‌اید، به خوبی پی خواهید برد که چرا با وجود هزینه‌های اولیه بالا، این محصول در مدت زمان کوتاهی توانسته است بازار را به خوبی به دست بگیرد. استفاده از این منابع روشنایی به دلیل داشتن طول عمر بالا، بیش از پنج سال، هزینه تعمیر و نگهداری پایین، ماندگاری بالا و تولید نور روشن و درخشان به نوعی سرمایه‌گذاری طولانی مدت محسوب می‌شود. استفاده از این منابع روشنایی تا 80 درصد در هزینه مصرف انرژی صرفه جویی خواهد کرد.

خرید چراغ ال ای دی SMD و COB با بهترین کیفیت و مناسب‌ترین قیمت

یکی از فروشگاه‌های معتبر و با سابقه در زمینه عرضه و فروش انواع چراغ ال ای دی SMD و COB، اسمارت سنس می‌باشد. این مجموعه در زمینه تولید و عرضه انواع منابع روشنایی و تجهیزات جانبی وابسته به آن سابقه طولانی و درخشانی دارد. از طریق فروشگاه اینترنتی این مجموعه قادر خواهید بود گزینه‌های موجود را مشاهده کرده و با بررسی جزئیات محصول و مقایسه آنها با یکدیگر، انتخاب آگاهانه و اصولی را تجربه کنید. با خرید از این فروشگاه علاوه بر داشتن تجربه یک خرید مقرون به صرفه و مطمئن، از دیگر مزایای تیم مشاورین متخصص آن نیز بهره خواهید برد.