آیا برای نورپردازی خانه بین دمای رنگ نور 3000 کلوین و 4000 کلوین گیر افتاده اید؟ در این مقاله از اسمارت سنس قصد داریم یک راهنمای جامع در اختیار شما قرار دهیم تا برای تامین روشنایی خانه خود بهترین تصمیم را بگیرید.

آنچه در این مطلب می خوانید:

  • آشنایی با دمای رنگ نور
  • دمای رنگ نور 3000 کلوین
  • چراغ های ال ای دی با دمای رنگ 3000 کلوین سرد هستند یا گرم؟
  • دمای رنگ نور 4000 کلوین
  • آیا نور چراغ های ال ای دی 4000 کلوین خیلی روشن به نظر می رسد؟
  • مقایسه چراغ های ال ای دی 3000 و 4000 کلوین: نمای کلی
  • چگونه نور با دمای رنگ مناسب را انتخاب کنیم؟
  • 1. انتخاب المان هایی با نور کم
  • 5. نور گرم، سفید و گرم و نور طبیعی و تاثیر آن در خلق و خو و روحیه افراد
  • برای نورپردازی آشپزخانه دمای رنگ نور 3000 کلوین بهتر است یا 4000 کلوین؟
  • آیا نور با دمای رنگ 5000 کلوین از 3000 کلوین روشن تر است؟
  • جمع بندی
  • خرید چراغ های ال ای دی و المان های روشنایی از اسمارت سنس

هر یک از اتاق های خانه با هدفی مورد استفاده قرار گرفته و به نورپردازی مخصوص به خود نیاز دارند. امروزه چراغ های ال ای دی بیشترین کارایی را در نورپردازی خانه و محیط های کاری به خود اختصاص داده اند. کافی است برای نورپردازی خانه، المان روشنایی مورد نظر خود را از میان چراغ‌های توکار، روکار، چراغ لاینر، چراغ سقفی دیمیبل یا انواع نورافکن با دمای رنگ نور مناسب انتخاب نمایید.

آشنایی با دمای رنگ نور

پیش از آنکه به بررسی بهترین نور برای نورپردازی خانه بپردازیم، بهتر است اطلاعات بیشتری در مورد دمای رنگ نور کسب کنیم. دمای نور یا دمای روشنایی، رنگی است که با نگاه کردن به لامپ مشاهده می کنید. مثلا اگر با نگاه کردن به لامپ ال ای دی نور گرم زرد رنگی را می بینید، شما در حال نگاه کردن به نوری با دمای رنگ نور 2700 کلوین هستید. این نور محیط را گرم و دنج نشان می دهد. نور طبیعی روز دارای دمای رنگ 5000 کلوین است. در ادامه لیستی از طیف رنگ های روشن را به شما نشان خواهیم داد:

  • 2700 کلوین:  نور سفید گرم
  • 3000 کلوین : نور سفید گرم
  • 3500 کلوین: نور سفید خنثی
  • 4100 کلوین: نور سفید سرد
  • 5000 کلوین: نور سفید روشن
  • 6500 کلوین: نورسفید

برای نورپردازی خانه معمولا از لامپ هایی با دمای رنگ 3000 تا 4000 کلوین استفاده می شود. همین امر سبب شده که اغلب افراد در انتخاب بین این دو دمای رنگ، دچار چالش و سردرگمی شوند.

دمای رنگ نور 3000 کلوین

لامپ های ال ای دی با دمای رنگ نور 3000 کلوین، نور گرمی را منتشر می کنند. این نور به رنگ زرد تمایل بیشتری دارد تا به سفید. این لامپ ها نور طبیعی را بهتر از سایر رنگ ها تداعی می کنند؛ بنابراین برای نورپردازی خانه، ایده آل ترین گزینه خواهند بود.

چراغ های ال ای دی با دمای رنگ 3000 کلوین سرد هستند یا گرم؟

در حالی که در طیف نور، دمای رنگ نور 3000 کلوین در محدوده سفید قرار دارد، اما در مقایسه با نورهایی با دمای رنگ بالاتر، گرم تر و زرد تر به نظر می رسد. همین امر سبب شده که اغلب مردم از این چراغ ها برای ایجاد فضایی سنتی استفاده کنند.

لامپ های ال ای دی و هر نوع لامپ دیگر با دمای رنگ نور 2700 کلوین نور زرد بیشتری از خود ساطع می کند. این محدوده رنگ در لامپ های کم مصرف COB قابل رویت است؛ اما گزینه مناسبی برای نورپردازی خانه به حساب نمی آیند.

دمای رنگ نور 4000 کلوین

در مقابل نور سفید گرم 3000 کلوین، رنگ سفید خنثی 4000 کلوین قرار دارد. نورپردازی خانه با این نور، روشنایی فضای داخل را به بهترین شکل ممکن تامین می کند. این نور برای روشن کردن فضاهای مسکونی و تجاری مناسب است.

آیا نور چراغ های ال ای دی 4000 کلوین خیلی روشن به نظر می رسد؟

چراغ های ال ای دی 4000 کلوین نوری بین آبی و زرد ساطع می کنند. این نور برای کسانی که برای نورپردازی خانه خود به دنبال نور ترکیبی هستند، مناسب است.

لامپ های 4000 کلوین خیلی نورانی نیستند. از این لامپ ها می توان برای نورپردازی سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه استفاده کرد؛ اما نمی‌توان آنها را پرکاربردترین منابع روشنایی برای محیط های مسکونی و تجاری دانست؛ زیرا ممکن است با هر سلیقه ای قابل تطبیق نباشند.

اگر یک طراح دکوراسیون داخلی مبتدی هستید، بهتر است برای نورپردازی خانه چراغ‌هایی با طیف‌های مختلف دمای رنگ را آزمایش کنید تا ببینید کدام یک مناسب‌تر هستند. به یاد داشته باشید که در خانه هایی با رنگ و آب سنتی، نور زرد، فضای دنج و دلپذیری را به وجود می آورد. برای خانه های مدرن و امروزی نور خنثی و سفید سرد با دمای رنگ 4000 کلوین یا بالاتر مناسب می باشد.

مقایسه چراغ های ال ای دی 3000 و 4000 کلوین: نمای کلی

در حالت کلی، با تغییر دمای رنگ نور از 3000 به 4000 کلوین، یک طیف نوری دلپذیر از رنگ زرد گرم به نور سرد اتفاق می افتد. رنگ سفید خنثی در همین محدوده دمای رنگ قرار می گیرد. نور با دمای 3000 کلوین برای نورپردازی خانه های با طراحی سنتی و نور با دمای 4000 کلوین برای محیط های تجاری بهترین انتخاب هستند.

نو های گرم تر و زردتر دمایی کمتر از 3000 کلوین و چراغ هایی با نور روشن تر و سردتر دمایی بیشتر از 4000 کلوین دارند. برای درک بهتر موضوع، در جدول زیر نورهایی با دمای رنگ 3000، 4000 و 5000 کلوین از نظر کارایی، احساس و رنگ نور مورد بررسی قرار گرفته اند.

دمای رنگ نور
5000   کلوین
4000   کلوین
3000   کلوین
کاربرد
امنیت (نورپردازی فضای آزاد)
نورپردازی سرویس بهداشتی، پارکینگ، محیط های کاری
نورپردازی سرویس بهداشتی، اتاق نشیمن
رنگ نور ساطع   شده
نور روز
نور سفید سرد
نور سفید گرم
احساس انتقال   یافته
نیرو بخشی
افزایش هیجان و انرژی
آرامش و راحتی

چگونه نور با دمای رنگ مناسب را انتخاب کنیم؟

تفاوت های زیادی بین دمای رنگ 3000 کلوین و 4000 کلوین وجود دارند. برای نورپردازی خانه و انتخاب چراغ های مناسب عوامل زیادی مدنظر قرار داده می شوند.

اول آنکه از میان گزینه های موجود، چراغ های ال ای دی کارآمدترین هستند. این چراغ ها با مصرف انرژی کمتر نسبت به سایر لامپ ها، همان مقدار نور را تولید می کنند. انتخاب چراغ با دمای رنگ نور مناسب به سلیقه شخصی و نوع چیدمان خانه شما بستگی دارد. به این دلیل که هر نور واکنش به خصوصی را در بدن انسان ایجاد می نماید، انتخاب آنها به دقت زیادی نیاز دارد.

نور سفید گرم، میزان ملاتونین بدن را تنظیم کرده، آرامش را افزایش داده و خواب شما را تنظیم می نماید. در مقابل، نور سفید سرد و روشن سبب ترشح سروتونین در بدن شده و افزایش میزان هیجانات و انرژی در انسان را سبب خواهد شد. به همین دلیل با باز کردن پنجره و قرار گرفتن در معرض تابش نور طبیعی خورشید ناخودآگاه انرژی شما افزایش پیدا کرده و  بدن شما برای انجام کارهای روزانه آماده تر می شود.

در انتخاب دمای رنگ نور مناسب برای نورپردازی، موارد زیر را مدنظر قرار دهید:

  1. انتخاب المان هایی با نور کم
    اگر دوست دارید نورپردازی خانه را با پیروی از نور طبیعی خورشید به انجام برسانید، المان هایی را انتخاب نمایید که نور کم تولید می کنند. برای این منظور چراغ های توکار یا لامپهای دیمردار مناسب هستند. به کمک چراغهای مگنتی هوشمند طیف کاملی از نور سفید گرم، نور سفید سرد و نور سفید طبیعی را در اختیار خواهید داشت. همچنین استفاده از استفاده از المان های کم نور این امکان را به شما می دهد که نورپردازی خانه و اتاق خود را منعطف ساخته و در میان نورهایی با دمای رنگ مختلف گردش کرده و حق انتخاب داشته باشید.
  2. در انتخاب دمای رنگ مناسب، کارایی را مدنظر قرار دهید
    برای نورپردازی خانه و در زمان انتخاب چراغ های ال ای دی در محدوده دمای رنگ 3000 تا 4000 کلوین، کارایی را فراموش نکنید. هر یک از بخش های خانه بر اساس نوع کارایی، نیاز به نور متفاوتی دارند. اتاق نشیمن یا اتاق خواب به آرامش بخش هستند. برای این فضا نور سفید مایل به زرد با دمای 3000 کلوین مناسب تر است. در آشپزخانه، اتاق کار، حمام یا گاراژ برای داشتن نور کافی و بهتر دیدن جزئیات، نور سفید سرد با دمای 4000 کلوین کارایی دارد.
  3. در انتخاب چراغ مناسب، سلامتی خود را فراموش نکنید
    در زمان انتخاب چراغ با دمای رنگ مناسب برای نورپردازی خانه، سلامتی خود را نیز مدنظر قرار دهید. همان طور که نگاه کردن مداوم به نور خورشید، به چشمان شما آسیب وارد می کند، نورپردازی اشتباه محیط کار یا خانه نیز ممکن است سلامتی شما را به خطر بیندازد.
    توجه داشته باشید که نور آبی با درخشش زیاد خود، در طولانی مدت صدمات شدیدی را به چشم شما وارد می سازد. لامپ‌های رشته‌ای به دلیل نور خیره‌کننده‌ ای که تولید می کنند، برای محیط های خانگی و دفتر کار گزینه های نامناسبی هستند.
    نورهایی با دمای رنگ نور پایین تر، برای روشنایی خانه و نور سفید روشن با دمای رنگ بالاتر، برای محیط های تجاری مناسب بوده و از وارد آمدن فشار زیاد بر چشم پیشگیری می کنند.
  4. آشنایی با کاربردی که هر دمای رنگ نور دارد
    برای داشتن یک نورپردازی مناسب و بی عیب و نقص، آشنایی با انواع نورپردازی و کاربرد هر دمای رنگ نور، کمک کننده خواهد بود. به همین منظور، در ادامه لیستی از کاربردهای مسکونی و تجاری دماهای مختلف رنگ نور آورده شده است.
    • نورپردازی وظیفه: این نوع نورپردازی در محیط های کاری و فضاهایی که به تمرکز و روشنایی زیادی نیاز است، اجرا می شود. چراغ های ال ای دی با دمای رنگ نور 4000 کلوین برای این محیط ها مناسب هستند.
    • نورپردازی محیط های پرکاربرد: برای نورپردازی بخش هایی از خانه که در آنها کارهای مهم و زیادی انجام می گیرد، روشنایی 4000 کلوین بهترین پیشنهاد است. محیط هایی همچون اتاق کار، آشپزخانه، گاراژ و ... .
    • نورپردازی محیط: برای نورپردازی محیط هر دمای رنگی قابل استفاده خواهد بود. نور انتخابی به نوع چیدمان، کاربردی که فضا دارد، روحیه و سلیقه افراد در آن محیط بستگی دارد. انتخاب دمای رنگ مناسب برای این منظور، اهمیت زیادی داشته و نیاز به دقت فراوان دارد. چراغ سقفی توکار و چراغ لاینر برای این هدف مناسب هستند.
    • لامپ های کنار تخت: برای افرادی که به مطالعه پیش از خواب علاقه مند هستند، این لامپ ها کارایی دارند. فضای اتاق خواب نیاز به آرامش دارد؛ به همین منظور این چراغ ها نیازی به دمای رنگ نور 4000 کلوین ندارند. برای لامپ های کنار تخت، دمای 3000 کلوین کفایت می کند.
    • نورپردازی محوطه یا فضای باز: نورپردازی محوطه با هدف افزایش امنیت انجام می گیرد. به همین دلیل، لامپ های ال ای دی 4000 کلوین و بالاتر برای این هدف مناسب تر هستند.
    • نورپردازی تاکیدی: برای نورپردازی تاکیدی، دمای رنگ 4000 کلوین برای داشتن نور خیره کننده و قوی بهترین گزینه است. چراغ سقفی دیمیبل انتخاب خوبی برای این نوع نورپردازی است.
  5. نور گرم، سفید و گرم و نور طبیعی و تاثیر آن در خلق و خو و روحیه افراد
    در نورپردازی خانه، دمای رنگ نور می تواند بر خلق و خو و روحیه افراد تاثیر بگذارد. پیش از این در مورد تاثیر رنگ نور بر ترشح هورمون ها در بدن به طور مفصل صحبت شد. بر همین اساس، در اتاق خواب از نور زرد گرم با دمای رنگ 3000 کلوین و در محیط های کاری و فضاهایی که در آنها به تمرکز و هیجان بیشتر نیاز است، از نور سفید خنک با دمای 4000 کلوین استفاده می شود.
    برای نورپردازی آشپزخانه دمای رنگ نور 3000 کلوین بهتر است یا 4000 کلوین؟
    در نورپردازی آشپزخانه استفاده از نورهای سرد با دمای رنگ نور در محدوده 4000 تا 5500 کلوین مناسب است. نورهایی با دمای بیشتر، در زیباتر نشان دادن دکوراسیون این بخش از خانه کمک کننده خواهند بود. اغلب طراحان دکوراسیون داخلی از به کار بردن نورهای 3000 کلوین در نورپردازی آشپزخانه اجتناب می کنند مگر آنکه آشپزخانه به سبک سنتی طراحی شده باشد.

آیا نور با دمای رنگ 5000 کلوین از 3000 کلوین روشن تر است؟

مطمئناً نور 5000 کلوین از نور سفید گرم 3000 کلوین روشن و درخشان تر است. دمای رنگ نور 5000 کلوین در بالاترین حد طیف رنگ قرار گرفته است.  این چراغ ها معمولا در نورپردازی خانه کارایی نداشته و در محیط های کاری بسیار دقیق مانند کارگاه های ساخت و تولید یا تعمیر و نگهداری، پارکینگ ها، مکان های بزرگ و تاسیسات استفاده می شوند تا پرسنل کار خود را با حداکثر وضوح و دقت به انجام رسانند. لامپ های ال ای دی با دمای رنگ 5000 کلوین، به دلیل نور شدیدی که تولید می کنند، در طولانی مدت باعث خستگی چشم ها شده و به آنها آسیب جدی وارد می سازند.

جمع بندی

نورپردازی خانه به صورت اصولی، آن را به محیط بهتری برای زندگی تبدیل خواهد کرد. نورهایی با دمای رنگ 4000 کلوین در داشتن تمرکز بیشتر و نورهایی با دمای 3000 کلوین در ایجاد آرامش و راحتی افراد موثر هستند. در این مقاله در مورد تفاوت بین نورهای 3000 و 4000 کلوین، کاربرد و اهمیت وجود آنها در نورپردازی خانه و نحوه انتخاب گزینه مناسب، اطلاعات دقیق و کاربردی در اختیار شما قرار دادیم. با در نظر گرفتن این موارد و رعایت کلیه نکات، خانه ای با بهترین نورپردازی را خواهید داشت.

خرید چراغ های ال ای دی و المان های روشنایی از اسمارت سنس

چنانچه دمای رنگ نور مناسب برای خانه خود را برگزیده اید، برای خرید المان ها روشنایی و چراغ های ال ای دی به اسمارت سنس اعتماد کنید. در این فروشگاه اینترنتی معتبر، محصولاتی با کیفیت بالا و قیمت مناسب به فروش می رسند. در این مجموعه قادر خواهید بود انتخاب و خرید خود را بر اساس نظر کارشناسانه تیم فروش و به مطمئن ترین روش به انجام رسانید.